כל מה שרציתם לדעת על מגנזיום
מגנזיום הוא מינרל החיוני לתפקודו התקין של גופנו. הוא חשוב מאחר והוא מעורב ומשפיע על מערכות רבות בגופנו כגון מערכת הלב וכלי הדם, מערכת החיסון, מערכת העצבים, העצמות והשרירים. בגוף אדם בוגר יש כ- 25 גרם מגנזיום, כאשר כ- 50 אחוז ממנו נמצא בעצמות ובשיניים. היתר נמצא בתאי רקמות הגוף והאיברים. מגנזיום נמצא באופן טבעי בלא מעט מזונות אותם אנו צורכים: אגוזים (בעיקר שקדים וקשיו), ירקות עליים ירוקים (תרד), סובין חיטה, שיבולת שועל, דגנים מלאים (לחם מקמח מלא), קטניות, טחינה, בננה, אבוקדו ואפילו שוקולד מריר. לחלק מהמזונות הוא מוסף באופן מלאכותי (כמו לדוגמא דגני בוקר). יש גם תוסף מגנזיום (טבליות מגנזיום) והוא גם נמצא בחלק מתרופות מסוימות (לדוגמא: משלשלים). מהי כמות המגנזיום המומלצת? הכמות המומלצת לצריכת מגנזיום – על פי המלצות משרד הבריאות, היא 350 מ"ג לגברים (מגיל 25-50) ו- 250 מ"ג לנשים (מגיל 25- 50). סימפטומים של חוסר מגנזיום פחות שכיחים באנשים בריאים מכיוון שמגנזיום נמצא בשפע במקורות מן הצומח ומן החי והכליות יודעות לעשות התאמה ולהפריש פחות מגנזיום ברגע שיש בו חוסר. למרות זאת, צריכה מועטה של מגנזיום לאורך זמן או איבוד מגנזיום כתוצאה מסיבות רפואיות שונות עלול להוביל לחוסר במגנזיום. סימנים מוקדמים לחוסר במגנזיום כוללים אובדן תאבון, בחילה, הקאות וחולשת שרירים ועייפות. בחוסר מתמשך של מגנזיום מרגישים נימול, עיקצוצים, התכווצויות שרירים, עייפות, ירידה בתאבון ועוד. ישנן ארבע מחלות ותסמונות שעשויות להיות מושפעות מחוסר במגנזיום: מגנזיום מסייע בשמירה על תפקוד תקין של השרירים והעצבים, שמירה על קצב לב יציב, תמיכה בתפקוד תקין של מערכת החיסון וכן בבניית העצמות. כמו כן הוא מסייע בוויסות רמות הסוכר בדם ובשמירה על לחץ דם תקין. באילו מאכלים ניתן למצוא מגנזיום?
מה מביא לירידה ברמות המגנזיום בגופנו?
מהם התסמינים של חוסר במגנזיום?
-
-
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19617879/
- https://www.tasmc.org.il/Be-Well/InterestAreas/diabet/Pages/diabetes_diet.aspx
- https://care.diabetesjournals.org/content/early/2010/08/30/dc10-0994.abstract
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507271/
- https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%95%D7%9D_-_Magnesium
- https://www.aguda.co.il/dietary-magnesium-intake-and-risk-of-cardiovascular-disease-type-2-diabetes-and-all-cause-mortality-dose-response-meta-analysis-in-prospective-cohort-studies/
- https://www.gov.il/he/pages/food-service-magnesium
-